Varför skaffar sig folk braskaminer?

braskaminer stockholm
Tips för att välja den rätta braskaminen
December 9, 2016

Det kanske låter som en konstig fråga- man skaffar sig väl en kamin för att elda i den? Och helt klart är detta orsaken till att ha en kamin, men frågan handlar mer om varför folk vill ha en kamin och elda i den. Vad är den vanligaste orsaken till att man skaffar sig en braskamin? Helt klart är det nog ofta en blandning av flera olika orsaker, men Företaget har märkt vissa trender. Dessa är inte vetenskapligt bevisade men det verkar som att folk skaffar sig braskaminer av huvudsakligen två olika anledningar.

Bygga upp barnens framtid

Till att börja med så är det ett miljövänligt bränsle, och många har insett hur viktigt det är att värna om miljön på en daglig basis. Därför köper man ved som kommer från garanterade skogar där det är en del av utgallringen och bidrar till att skogen växer bättre. Man väljer leverantörer som inte använder sig av tillsatsämnen utan behandlar träet på ett naturligt sätt från början till slut. Därmed så blir det ingen ökning i växthuseffekten utan man kan med gott samvete använda sina braskaminer.

Med den rätta braskaminen, en modern och väl fungerande, så kommer även utsläppen att hållas på ett minimum. Det blir ingen rök inne i stugan som kan vara farlig och otrevlig, utan elden tänds lätt och kan hållas på en jämn nivå. Det samma gäller för det som kommer ut ur skorstenen, när kaminen är bra så klagar inte grannarna. Att elda med ved i en braskamin leder alltså till en bättre miljö både inomhus och utomhus.

Trivsel och glädje i hemmet

Sedan finns det ganska många som helt enkelt vill ha en riktigt stor trivselfaktor i hemmet. Och vad kan vara trevligare än en öppen eld? Alla vi på Företaget har sett hur stor skillnad dessa braskaminer Stockholm kan göra. De kan förvandla ett helt vanligt rum till en mysig samlingspunkt. En öppen eld sprider glädje och ganska snabbt kommer man att märka hur alla drar sig till det rum där den finns. Även en enkel liten kamin kommer att bli fokus och ge familjen en möjlighet att tillbringa mer tid tillsammans.

Eftersom det finns flera olika modeller av braskaminer kan man alltid välja en som visar upp den öppna elden på ett lämpligt sätt. En del har luckor runt om på tre sidor så man alltid kan se den, eller så kan den stå på en liten platta som man kan svänga runt. Sedan finns det ju modeller som har glas runt om, det är lämpliga att ställa mitt i rummet. Tala om fokus och trivselfaktor!

Skaffa sig braskamin

Ofta är det naturligtvis en kombination av de ovan nämnda anledningarna. Man vill ha ett bra bränsle för att värma upp sitt hem, och ser då till att välja braskaminer som också ger en mysig eld att titta på. De allra flesta känner sig hemma och lugna när de hör en sprakande eld och kan se lågorna, även om kaminen kanske står i ett hörn.