Skapa trivsel i hemmet med den rätta braskaminen

Tips för att välja den rätta braskaminen
December 9, 2016
Många fördelar med att elda i braskaminer
December 9, 2016

När man ser en öppen eld så för det ofta tankarna till en lägereld i skogen, vid en liten tjärn där man slagit upp sitt tält. Eller så minns man barndomens kalla vintrar när alla samlades runt eldstaden för att dricka varm choklad och hembakta kakor. Allt detta sammanslaget är vad man kan få ut av en braskamin- förutom att den också värmer upp huset.

Dagens braskaminer är väl utrustade för att både klara av sitt jobb som värmekälla, ibland den enda man har i hemmet, men också vara en trivsam plats där hela familjen kan samlas. De kommer i flera olika utföranden, med en rad mycket praktiska tillbehör. Här finns det verkligen möjlighet att skapa en trevlig plats i hemmet där alla kan känna sig varma och trygga.

Var ska braskaminen stå?

En del beror ju på hur kaminen ska användas, men de flesta föredrar att ha den vid en vägg. Det blir lättare att hantera den och ingen risk att man går emot den. Vissa modeller passar bäst i ett hörn, medan andra är tänkta att stå vid en rak vägg. Sedan finns det snygga braskaminer som man ställer mitt i rummet, som en tub som kommer ner från taket. Med andra ord så finns det mycket att välja mellan, den ena snyggare än den andra.

Nästa val är hur många glasrutor som kaminen ska ha och var de ska finnas. De flesta tycker om att ha i alla fall en sida med glas, dörren där man öppnar för att lägga in mer ved. Det är klart att för att värma upp huset så räcker det ju med en kamin som fungerar, men när man kan se lågorna där inne så ger det en alldeles speciell känsla i rummet. Just därför så finns det modeller som har glas på tre sidor, så att man kan se elden oavsett vilken sida man sitter på. Ett ganska bra alternativ kan vara en vridplatta, kaminen står uppe på den och man kan vrida hela anläggningen helt och hållet. Allt detta görs för att man verkligen ska kunna se elden, det ger en konstant värme på mer än ett sätt.

Vilken sorts braskamin är bäst?

Helt klart så beror det hela på vilka behov man har. För att ge ett rum en trivselfaktor på hög nivå så passar det bäst med en kamin där man kan se elden från så många hålla som möjligt, alternativ kunna vrida på den. Sedan gäller det ju att se på hur stora ytor man vill värma upp. Braskaminer som bara är till för att skapa hemtrevnad behöver ju inte vara så stora, men om man verkligen vill utnyttja den goda värmen så måste man välja en modell som klarar av ens behov. När väl kaminen är installerad och alla sitter och myser runt omkring den så kommer man att fråga sig varför detta inte gjordes för länge sedan. En braskamin passar alltid bra, det borde finnas en i varje hem.

Clash Royale HackClash of Clans Hack