Många fördelar med att elda i braskaminer

Skapa trivsel i hemmet med den rätta braskaminen
December 9, 2016

Listan över fördelar med att ha en Kaminer i stockholm kan bli ganska lång, vilket troligtvis är orsaken till att de har ökat i popularitet. Idag finns det en mängd med olika kaminer att välja mellan, så det är lätt att hitta en som passar in i hemmet. Något som många förväntar sig av en kamin, och som de också får i kvadrat, är ökad trivsel och hemtrevnad. Så gott som alla känner hur dagens stress bara rinner av dem och de riktigt känner hur de har kommit hem till frid och ro när de ser lågorna och hör elden spraka. Detta är något som de flesta trivs mycket bra med och som på ett naturligt sätt gör att man mår bra.

Tjäna på att elda i kaminen

Samtidigt så finns det också ekonomiska fördelar med att ha en braskamin. Många har idag tillgång till ved, antingen gratis eller till en billig penning. Skogarna mår bra av att gallras så om man har möjlighet kan man ibland få tillstånd att fälla träden själv, eller till och med få betalt för att göra det. Men annars så kostar det inte mycket att få kvalitetsved hemkörd till stugan.

När man köper ved kan det vara värt att se på ursprunget och ur träden behandlas. Detta är nämligen nära förknippat med nästa fördel- miljön mår bättre av att man eldar med ved. Men det gäller att välja ved som är fälld på ett ansvarsfullt sätt från skogar där man verkligen tar hand om ekosystemet. De flesta som handlar med denna typ av ved är mycket noga med att ange det redan på sin hemsida eftersom det är en positiv anledning till att välja just dem.

Miljön och braskaminer

Genom att installera en modern, väl fungerande, braskamin så kommer effekten att öka. Man behöver mycket mindre ved än med de äldre modellerna och det hela fungerar mycket bättre. Detta leder i sin tur till färre utsläpp och föroreningar, för att inte tala om att det inte blir lika mycket sot och smuts att ta hand om. Grannarna föredrar helt klart denna form av eldning, eftersom det inte blir illaluktande rök att tampas med.

Det är ganska självklart att ett organiskt, förnybart bränsle är bättre än att ta slut på de fossila källorna. Ved är något alldeles naturligt och träden växer upp igen när man tar hand om dem. Nu för tiden är det allt fler som satsar på solenergi, vindkraft och uppvärmning med hjälp av braskaminer. Faktum är att man får ut mycket mer av dessa än vanliga element, eftersom de skapar en trevligare innemiljö.

Trivselfaktorn är en stor fördel med att ha en braskamin, som redan nämnts. Även om man kanske inte sitter och stirrar på elden så finns den där och omedvetet så gör det att man mår bra. Det är bra för barnen att lära sig om energi och bränsle, så att de i sin tur kan göra bra val när de växer upp. Denna naturliga energikälla som sprider trivsel är en fantastisk fördel.